In urma summitului istoric din Singapore, presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong Un, au semnat un document, prin care Statele Unite ale Americii se angajeaza sa acorde 'garantii de securitate' Coreei de Nord, transmite AFP.

De asemenea, potrivit documentului citat, Kim se angajeaza in baza principiului unei 'denuclearizari complete a peninsulei coreene', scrie Agerpres.

In cadrul ceremoniei de semnare, Trump a vorbit despre 'un document foarte important, un document foarte cuprinzator', in timp ce Kim s-a referit la un 'document istoric', prin care cele doua parti vor 'lasa trecutul in urma' si lumea va 'vedea o schimbare majora', a relatat Xinhua.

Dupa summit, coloana oficiala a liderului nord-coreean a parasit hotelul Capella de pe insula Sentosa, delegatia urmand sa se indrepte pe calea aerului spre Phenian.

In ce-l priveste, presedintele american Donald Tump ramane in Singapore, intentionand sa sustina o conferinta de presa despre acordul 'cuprinzator' semnat cu Kim.

Donald Trump, "mare progres" in discutia cu Kim Jong Un

Presedintele american Donald Trump a declarat marti ca summitul istoric pe care l-a avut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un a permis sa fie inregistrat un "mare progres", informeaza AFP, potrivit Agerpres.

"A fost intr-adevar o intrevedere fantastica" care s-a derulat "mai bine decat si-ar fi putut imagina cineva", a declarat presedintele SUA pentru presa la finalul dineului de lucru pe care l-a avut cu liderul nord-coreean. "Acum vom merge sa semnam", a adaugat Donald Trump, fara a preciza despre ce fel de tip de document este vorba.

Cei doi lideri au avut anterior o intalnire in tete-a-tete, precedata de o strangere de maini istorica. Prevazand un succes extraordinar al summitului cu liderul Coreei de Nord, Trump a spus ca este o "onoare" sa se intalneasca fata in fata cu Kim si ca va avea o "relatie grozava" cu liderul RPDC.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri