Aurul a scazut usor miercuri, pe fondul previziunilor dealerilor care indica o tranzactionare a aurului intre limitele unui culoar, pentru restul anului, in lipsa unor semnale clare, care ar putea influenta cotatiile.

Piata a urmarit cu nerabdare reuniunea precedenta a Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane, in cautare de indicii pentru cursul dolarului. Cotatia monedei americane a scazut insa usor dupa ce Federal Reserve a mentinut, conform asteptarilor, ratele dobanzii la 5,25%, informeaza NewsIn.

Aurul, care evolueaza de obicei in directia opusa dolarului, a atins valoarea de 628,30/629,80 dolari/uncia, la ora 10:53 GMT, in scadere de la cotatia 629,40/630,90 dolari, inregistrata marti seara pe piata new-yorkeza.

"Dolarul este intepenit intr-un culoar ingust. Daca moneda verde nu iese din acest culoar, nu cred ca vor exista prea multe argumente pentru ca metalele pretioase sa iasa din culoarul lor de tranzactionare", a spus analistul Robin Bhar, de la UBS Investment Bank. "Cautam, in continuare, o miscare de coborare inspre nivelul de 620 de dolari", a adaugat Bhar.

"Se apropie sarbatorile. Cred ca suntem inca in culoarul de tranzactionare de la 625 la 635 de dolari", a spus Ronald Leung, director al LeeCheong Gold Dealers de la Hong Kong. Aurul a atins cea mai mare valoare din 26 de ani, de 730 de dolari/uncia, in mai.

"In timp ce faza de consolidare recenta a lasat aurul in pozitia sanatoasa care ii permite sa se extinda si mai mult, piata se lupta pentru tractiune", a spus James Moore, analist la TheBullionDesk.com si a adaugat ca pe masura ce se apropie sfarsitul anului, vanzarile se dezvolata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fiica primarului New York-ului ar fi fost arestată la un protest din weekend
Setari Cookie-uri