Parlamentul Portugaliei a aprobat cu larga majoritate vineri un proiect de lege ce prevede legalizarea medicamentelor pe baza de marijuana, dar nu si cultivarea proprie de canabis, informeaza Reuters.

Initial se prevedea ca pacientii carora li s-a prescris canabis - un analgezic puternic - sa-si poata procura substanta din propriile culturi. Aceasta ipoteza a fost abandonata insa la opozitia Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Popular (CDS) si Partidului Comunist (PCP) si, prin urmare, cultivarea de canabis acasa ramane ilegala, scrie Agerpres. Toate partidele au votat proiectul de lege, cu exceptia CDS care s-a abtinut.

Astfel, conform proiectului final adoptat de Parlamentul portughez, canabisul poate fi consumat numai in forma medicamentoasa, cu prescriptie medicala si cumparat din farmacii. Medicamentele comercializate trebuie sa aiba aprobarea prealabila de la Infarmed, autoritatea de reglementare farmaceutica din Portugalia.

Statul in sine poate produce drogul prin laboratorul militar. Legea mai spune ca statul ar trebui sa "stimuleze" cercetarea stiintifica in acest domeniu. Medicamentele pe baza de marijuana sunt prescrise medical pentru a trata durerea cronica, tulburarea de stres post-traumatic, efectele secundare cauzate de tratamentul cancerului si alte afectiuni.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie semnat de presedintele Marcelo Rebelo de Souza pentru a deveni lege. Legea va intra in vigoare la 1 iulie, iar guvernul va avea 60 de zile pentru a o pune in aplicare. Portugalia, situata pe coasta Atlanticului, are un climat cald subtropical, cu ierni blande, veri calduroase si multe zile insorite, adesea comparat cu cel din California, ceea ce o face sa fie un loc ideal pentru cultivarea canabisului.

Sursa foto: ElRoi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri