O femeie a fost arestata duminica in orasul La Seyne-sur-mer, in sudul Frantei, dupa ce a ranit cu un cutter doua persoane la casa unui supermarket in timp ce striga "Allah Akbar!", a anuntat procurorul din Toulon, relateaza AFP.

Un client al magazinului a fost agresat de femeie, care l-a ranit cu un cutter in zona toracelui, si a fost spitalizat, a precizat procurorul Bernard Marchal, confirmand o informatie aparuta in cotidianul local Nice-Matin. O casierita a fost si ea ranita usor, scrie Agerpres.

"Este evident fapta izolata a unei persoane cu tulburari psihice cunoscute", a afirmat Marchal, adaugand ca "acest lucru nu inseamna ca ea nu este radicalizata". Autoarea atacului, care nu este cunoscuta politiei, a fost retinuta, iar politia judiciara din Toulon a preluat ancheta.

"Exista suspiciuni privind o incercare de asasinat si apologia unei crime cu conotatie terorista", a declarat procurorul. O perchezitie la locuinta femeii era in curs de desfasurare duminica dupa-amiaza, pentru a se stabili daca aceasta "are sau nu legaturi cu Daesh" (acronimul arab pentru gruparea jihadista Statul Islamic), a mai spus oficialul francez.

"Nu stim inca daca aceste fapte au legatura cu terorismul, insa, in orice caz, sunt terorizante, pentru ca acel barbat a fost agresat la casa unui supermarket", a mai spus procurorul.

Sursa foto: DawidAndMarcelina / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri