Nestle plateste 2,5 mld. dolari pentru divizia Novartis de alimente medicale

Cel mai mare grup de produse alimentare din lume, Nestle, a anuntat ca a ajuns la un acord privind achizitionarea diviziei de nutritie medicala a grupului elvetian de produse farmaceutice Novartis AG, pentru suma de 2,525 miliarde de dolari, conform NewsIn.

Acest acord, care a generat destule controverse, va propulsa grupul Nestle pe pozitia a doua pe plan mondial in cadrul acestui sector, caracterizat de o crestere substantiala, al furnizarii de alimente pacientilor din spitale, a declarat Nestle intr-un comunicat.

Grupul Novartis a precizat ca suma obtinuta pe urma acestei tranzactii va fi folosita pentru a-si intari pozitia financiara precum si pentru a-si asigura o flexibilitate strategica sporita. Conform informatiilor oferite de Novartis, in aceasta tranzactie nu a fost inclusa si divizia Gerber, specializata in productia de alimente pentru copii. Grupul elvetian Nestle a declarat ca nu se asteapta ca aceasta tranzactie sa afecteze pe termen scurt nivelul castigurilor sale.

"Aceasta divizie este cea specializata in productia de alimente destinata persoanelor spitalizate care au nevoi alimentare speciale si uneori trebuie hranite printr-un tub", a declarat un purtator de cuvant al Nestle.

Novartis a precizat ca aceasta divizie isi desfasoara activitatea in aproximativ 40 de state si angajeaza circa 2.000 de persoane. Pentru anul curent se estimeaza ca aceasta divizie sa genereze vanzari nete in valoare de aproximativ 950 de milioane de dolari si venituri operationale in jur de 90 de milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tom Hanks, după COVID-19: Nu am nici un respect pentru cei care nu poartă mască
Setari Cookie-uri