Potrivit ziarului, ministerul a descoperit un decalaj de doua miliarde de euro fata de estimarile proprii, ceea ce ar putea presupune o frauda masiva in ceea ce priveste plata TVA prin nedeclararea unor fluxuri comerciale.Astfel, intre 13 si 19 miliarde de euro ar fi putut fi deturnati in fiecare an de societatile comerciale cu existenta scurta, care profita de deschiderea frontierelor europene pentru a vinde produse asupra carora se aplica un nivel ridicat al TVA, a precizat cotidianul francez, fara a mentiona insa surse.

Germania si Marea Britanie au admis deja ca sunt victime ale acestui fenomen, suma prejudiciilor ridicandu-se anual la aproximativ 17 miliarde de euro pentru fiecare, informeaza NewsIn. Deficitul comercial al Frantei a crescut substantial in luna octombrie, pana la nivelul de 2, 706 miliarde de euro, cu mult fata de deficitul comercial inregistrat in luna septembrie, de 1,509 miliarde de euro, a declarat la inceputul acestei saptamani Biroul francez al Vamilor.

In luna octombrie, nivelul exporturilor a atins nivelul de 32, 339 miliarde de euro, sub cel inregistrat in luna septembrie, de 32, 813 miliarde de euro.