'Achizitiile straine merita facute doar daca aduc castiguri mai mari'

Bank of America nu intentioneaza, deocamdata, sa faca achizitii in afara Statelor Unite, deoarece considera ca nu poate obtine venituri superioare afacerilor locale, a declarat miercuri, presedintele grupului financiar, Ken Lewis, lamurind un zvon legat de preluarea bancii britanice Barclays, informeaza NewsIn. Corporatia Bank of America nu vrea sa cumpere companii financiare in afara Statelor Unite si orice achizitie straina ar trebui sa produca venituri mai mari decat alta afacere echivalenta facuta pe piata interna, a spus, miercuri, presedintele consiliului de adiminstratie Bank of America, Ken Lewis.

Presedintele Bank of America, Ken Lewis, a reiterat ideea ca Bank of America nu vede niciun imperativ strategic, ca sa faca achizitii in afara Statelor Unite si ar fi greu de facut astfel de achzitii. "M-ati auzit vorbind despre barierele in calea achizitiilor din Europa, asa ca trebuie sa lamuresc multe incertitudini. Nu pot spune ca nu vom face niciodata astfel de achizitii, dar trebuie sa fie vorba de ceva convingator, inainte apasam pe tragaci", a spus Lewis.

O achizitie in Europa sau in Asia ar trebui sa ofere "mai mult acoperire" decat orice afacere echivalenta din piata americana, deoarece nesigurantele regionale, cum ar fi diferentele culturale si de legislatia muncii, fac sa fie mai greu de prezis veniturile potentiale, a spus Lewis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri