Deutsche Bundesbank, reduce inca 800 posturi pana in 2012

Banca Centrala a Germaniei vrea sa reduca inca 800 de posturi, in urmatorii cinci ani, deoarece va transfera sectorului privat mai mult din activitatile de manuire si productie a bancnotelor, a anuntat, miercuri, Banca Centrala a Germaniei, informeaza NewsIn.

Banca Centrala a Germaniei a dezvaluit planurile sale strategice pentru perioada 2008-2012 si a spus ca se va concentra pe activitatile sale principale, inclusiv cercetarea pentru politica monetara si supravegherea bancara. Manuirea si productia bancnotelor, care include verificarea bancnotelor distruse sau contrafacute, va fi externalizata in proportie de 50% catre sectorul privat, fata de doar 25%, cat este acum.

"Acesta masura permite reducerea personalului la 9.500, pana in 2012", a spus Bundesbank, reducand inca 800 de pozitii in afara concedierilor masive deja anuntate. Nu sunt planificate niciun fel de alte concedieri.

Banca Centrala a Germaniei a redus cu 30% personalul sau, de la introducerea bancnotelor si a monedei europene, in 2002. Ultimele disponibilizari ridica numarul concedierilor la peste 6.000, in ultimii zece ani, adica 40%.

Banca Centrala a Germaniei, cu 11.250 de angajati, in iunie 2006, este cea mai mare banca centrala din zona euro, dupa Banca Centrala a Frantei si este de aproximativ zece ori mai mare decat Banca Central Europeana. in total, zona euro are de trei ori mai multi lucratori in banci centrale raportat la populatia sa decat media lumii.

Banca Centrala a Germaniei a spus si ca va delimita riguros activitatile de supraveghere bancara de cele de ale reglementatorului bancar BaFin si va incerca extinderea activitatilor de cercetare economica si monetara.

Printre planurile institutiei financiare se numara si restructurarea activitatilor sediului central de la Frankfurt, inclusiv asteptata reducere a numarului membrilor boardului, care ar putea fi redus de la opt la sase pozitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri