Parlamentarul republican american Duncan Hunter a solicitat miercuri incetarea grevei dintr-o fabrica de pneuri Goodyear, deoarece trupele desfasurate in Irak sunt afectate de lipsa de pneuri de schimb pentru vehiculele de teren.

"Armata americana se lupta pe roti si are nevoie de ajutor atat din partea sindicatului, cat si a conducerii", a declarat Hunter, presedintele comisiei pentru aparare a Camerei Reprezentantilor, dupa o intrevedere cu adjunctul sefului de stat major al infanteriei.

"L-am contactat pe presedintele sindicatului United Steel Workers (USW) si am primit asigurari ca membrii sai vor accepta sa reia lucrul in fabrica de pneuri de la Topeka (in statul Kansas - n.red.), pentru a sustine trupele americane", a anuntat congresmenul potrivit NewsIn, adaugand ca este "optimist" in legatura cu sansele de reluare a activitatii, cel putin in aceasta locatie.

Aproximativ 15.000 de salariati ai Goodyear, care fac parte din sindicatul USW, au initiat in 5 octombrie o greva intr-o treime dintre cele 45 de fabrici de pneuri din Statele Unite si Canada, pentru a ajunge la un acord asupra unui nou contract salarial. Activitatea a fost redusa in urma grevei si in fabrica de la Topeka, singura care produce pneuri pentru vehiculele militare de teren. Productia a scazut cu 35 la suta, ceea ce afecteaza armata.

Hunter a avertizat ca infanteria poate invoca o lege din 1947, Legea Taft-Hartley, prin care muncitorii ar fi obligati sa reia lucrul, deoarece presedintele SUA poate interveni in grevele care ameninta securitatea nationala.

"Recomandarea mea este ca 200 de muncitori de la uzina Goodyear din Topeka sa primeasca permisiunea de a incepe lucrul imediat (...) avand, insa, dreptul la aceleasi conditii ca si grevistii la sfarsitul negocierilor in curs de desfasurare", a explicat membrul Camerei Reprezentantilor.

Humvee este vehiculul folosit cu predilectie de militarii americani, care l-au ales pentru a inlocui Jeep-ul. Cateva sute de Humvee-uri au fost distruse sau avariate grav, insa, de minele plasate pe soselele irakiene. Goodyear este numarul trei mondial la vanzarea de pneuri, dupa Bridgestone si Michelin, cu incasari de 19,7 miliarde de dolari in anul 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri