Cancelarul german Angela Merkel a incheiat acorduri cu 14 tari pentru intoarcerea rapida a migrantilor care incearca sa intre in Germania, potrivit unui document consultat sambata de dpa, relateaza Agerpres.

Merkel a dezvaluit aceste acorduri intr-o scrisoare de opt pagini adresata liderilor partidelor din cadrul coalitiei sale de guvernamant - blocul conservator Uniunea Crestin-Democrata (CDU)/ Uniunea Crestin-Sociala din Bavaria (CSU) si Partidul Social Democrat din Germania (SPD).

Ungaria, Polonia si Cehia se numara printre tarile care au acceptat intoarcerea rapida a solicitantilor de azil care au fost mai intai inregistrati pe teritoriul lor, dar ulterior au incercat sa intre in Germania.

Solicitantii de azil care sosesc in Germania si care s-au inregistrat pentru prima data in alte tari din UE ar urma sa fie indreptati spre "centre speciale" mai mari pentru procesarea datelor lor, conform documentului citat.

Angela Merkel a primit termen limita pana la 1 iulie din partea ministrului sau de interne pentru a stopa fluxul de migranti in Germania, in caz contrar riscand o posibila cadere a guvernului sau.

Promisiunile electorale ale...
Citeste si: Promisiunile electorale ale lui Macron si Le Pen in campanie

Horst Seehofer, ministru de interne si totodata liderul CSU, amenintase ca in cazul in care Merkel nu va gasi o solutie la nivel european va inchide granitele tarii pentru toti solicitantii de azil care au fost inregistrati in alta tara europeana.

Termenul dat cancelarului german de catre ministrul de interne coincidea cu perioada desfasurarii summitului UE din 28-29 iunie la Bruxelles.

Din 2015, peste 1,6 milioane de migranti, majoritatea musulmani provenind din zonele de conflict din Orientul Mijlociu, au venit in Germania, profitand de politica usilor deschise promovata de Angela Merkel.

UE si-a acordat sase luni,...
Citeste si: UE si-a acordat sase luni pentru a recladi increderea cetatenilor

Sursa foto: Shutterstock / 360b

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lumea in schimbare: Referendumul din Turcia, intre intrebari si raspunsuri