Sute de proteste sunt asteptate sambata in numeroase orase de pe intreg teritoriul Statelor Unite impotriva politicii dure a administratiei Donald Trump privind imigratia, mai ales in ceea ce priveste separarea familiilor de migranti, relateaza dpa, potrivit Agerpres.

La proteste sunt asteptate sute de mii de persoane.

"Niciun copil nu ar trebui inchis intr-o cusca. Sa punem capat detentiei familiilor si sa reunim copiii cu familiile lor", a afirmat organizatorul protestelor, coalitia "Families Belong Together".

Mai mult de 2.000 de copii au fost separati de parintii lor la granita dintre SUA si Mexic in ultimele saptamani si plasati in centre de detentie sau dati in grija unor familii adoptive. Politica administratiei Trump a strarnit critici in Statele Unite si in strainatate, iar la cateva zile Trump a semnat un ordin executiv care le permite copiilor de imigranti sa ramana impreuna cu parintii lor pe parcursul procedurilor legale.

Majoritatea copiilor care au fost separati de familiile lor inainte de semnarea ordinului nu au fost inca reuniti cu parintii lor. Casa Alba a afirmat ca ordinul nu este unul pe termen lung si a cerut Congresului sa adopte reforma privind imigratia.

O prima demonstratie este programata sa inceapa la ora 11:00 locala (15:00 GMT) in capitala Washington, unde sute de femei au fost arestate joi in timp ce protestau in Congres, fiind apoi eliberate.

Mai multi congresmeni ai Partidului Democrat si-au declarat sprijinul pentru protestatari.

Donald Trump, ales in functie in 2016, si-a desfasurat campania electorala promitand sa adopte o pozitie mai dura asupra imigrantilor, in special a celor proveniti din Orientul Mijlociu si America Latina.

Sursa foto: Shutterstock / Christopher Penler

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri