Enel va investi 4 mld. dolari in capacitatea de generare a energiei regenerabile

Principalul grup de electricitate italian, Enel, a anuntat joi ca va investi peste patru miliarde de euro (5,31 miliarde de dolari) in perioada 2007-2011 in generare de energie nepoluanta si tehnologii de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, conform Reuters, preluat de NewsIn.

Enel a declarat intr-un comunicat ca acest plan, odata ce va fi implementat, va duce la reducerea cu patru milioane de tone metrice pe an cantitatea emisa de dioxid de carbon, ceea ce s-ar adauga celor 12 milioane de tone metrice pe care grupul italian a evitat sa le emita incepand cu anul 2000.

"Intentionam sa atingem standarde ecologice si de eficienta si mai ridicate, confirmandu-ne astfel pozitia de lider pe care o ocupam pe piata energiei regenerabile", a declarat presedintele executiv al Enel, Fulvio Conti, adaugand ca 1,6 miliarde de euro din aceasta suma vor fi destinate doar masurilor ce vor fi aplicate in Italia.

Conform planului industrial initial pentru perioada 2006-2010, Enel a planuit investitii de aproximativ 2,4 miliarde de euro in proiecte privind generarea de energie regenerabila, din aceasta suma 1,3 miliarde de euro fiind destinati Italiei.

Conform planului ulterior, Enel va investi aproximativ 3,3 miliarde de euro in construirea unor noi centrale generatoare de energie regenerabila, cu o capacitate totala de 1.700 de megawati, precum si in o serie de proiecte de inovatie, precum centrala de energie solara Archimede din Sicilia.

Alte 270 de milioane de euro vor fi investite in centrale de a treia generatie precum si in alte proiecte privind majorarea eficientei exploatarii energetice. Enel va cheltui si aproximativ 330 de milioane de euro in programe ce au drept scop construirea de centrale de electricitate care nu emit deloc gaze de sera, precum si in proiecte privind captura si sechestrarea dioxidului de carbon din atmosfera, gaz care este considerat principala cauza a fenomenului de incalzire globala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri