Directorul agentiei europene Frontex, Fabrice Leggeri, a avertizat ca Spania ar putea deveni incetul cu incetul noul punct de sosire pentru migrantii proveniti din Africa, in timp ce alte rute catre Europa sunt pe cale de a se inchide, relateaza duminica AFP.

Potrivit responsabilului UE, circa 6.000 de migranti au debarcat pe tarmurile spaniole numai in iunie anul acesta, aproape tot atatia cat in primele sase luni ale anului trecut, conform Agerpres.ro.

''Daca m-ati intreba care este cea mai mare preocupare a mea acum v-as raspunde: Spania'', a declarat Leggeri in ziarul german Wel am Sonntag.

In timp ce ruta dinspre Libia este din ce in ce mai dificila ca urmare a cresterii numarului de patrule ale pazei de coasta libiene, tot mai multi emigranti incearca sa plece din Maroc catre Spania.

''Daca cifrele vor creste in continuare, cum se intampla in prezent, atunci aceasta ruta va deveni din ce in ce mai importanta'', a afirmat directorul Frontex.

Citeste si:
Lumea in schimbare: Cea mai puternica femeie din Europa se...
Lumea in schimbare: Cea mai...

Grecia si Italia raman totusi pentru moment principalele puncte de sosire a migrantilor, dar cu scaderi nete in ultimii doi ani.

In Grecia, unde au intrat aproape 900.000 de migranti in 2015, nu au mai sosit decat 42.000 anul trecut, dupa acordul din 2016 cu Turcia, potrivit datelor Frontex.

In Italia au venit anul trecut aproape 120.000 de migranti, dar, de la acordul de la jumatatea lunii iulie 2017 cu paza de coasta libiana, numarul migrantilor a scazut cu 75 %, conform agentiei europene.

In Spania au sosit in 2017 aproape 23.000 de migranti, dintre care jumatate marocani, si multi algerieni si ivorieni.

Citeste si:
Opt idei care te ajuta sa atragi si sa mentii talentele in organizatie
Cum atragi si mentii...

Sursa foto: photofilippo66 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Nava Aquarius, cu 630 imigranti refuzati de Italia, a ajuns in Spania
Setari Cookie-uri