Extinderea Uniunii Europene urca economia germana

Extinderea Uniunii Europene la 27 de state membre are efecte bune asupra economiei Germaniei, evaluate la 1% din produsul intern brut (PIB), pe termen lung, arata un studiu comandat de Ministerul german al Economiei, preluat de AFP.

Economia germana a profitat deja de extinderea blocului european, a carei prima etapa, din 2004, a adus in Uniune zece state dintre care opt din Europa Centrala si Orientala, urmata de aderarea Romaniei si Bulgariei, intr-o alta faza, arata studiul, condus de mai multe institute de cercetare economica din Germania, Austria si din Marea Britanie.

Intrarea celor 12 state in UE va avea in ansamblu un "efect usor pozitiv asupra evolutiei economice a Germaniei, care va ajunge, in timp, la 1% din PIB", arata un comunicat al ministerului german al economiei, potrivit NewsIn.

Germania, cea mai puternica economie din Europa si vecina cu doua dintre statele care au aderat in 2004 (Polonia si Republica Ceha) nu a epuizat intreg potentialul comercial al extinderii Uniunii, conform aceluiasi studiu. Emigratia economica provenind de la noile state membre a ramas "sub asteptari", arata ministerul german, datorita restrictiilor instituite in 2004 si prelungite pana in 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri