Comisia Europeana cere amendarea Romaniei cu suma de 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic pentru fiecare zi in care nu transpune directiva privind spalarea banilor, a tinut sa precizeze pentru G4Media.ro purtatorul de cuvant al Comisiei, Christian Wigand.

Decizia, luata de CJUE

Potrivit oficialului UE, Comisia a propus aceasta sanctiune financiara joi, cand a trimis Romania in judecata in fata Curtii Europene de Justitiei pentru neimplementarea directivei (CJUE), iar decizia finala privitoare la amenda va fi luata de CJUE.

Termenul pentru transpunerea de catre statele membre in legislatiile lor nationale a celei de A patra directive privind combaterea spalarii banilor a fost 26 iunie 2017. In ceea ce priveste Romania, proiectul de lege pentru transpunerea directivei, realizat de Guvern, este in parlament si va fi luat in discutie abia in sesiunea din toamna.

Parlamentul a ignorat proiectul

Cu toate ca a avut la dispozitie o sesiune extraordinara de aproape 3 saptamani, parlamentul a ignorat complet acest proiect, desi era iminenta amendarea Romaniei pentru nerespectarea legislatiei europene. In schimb, Parlamentul a trecut la foc automat proiecte extrem de controversate, precum Codul Penal.

Comisia Europeana a trimis joi Romania si Grecia in fata Curtii de Justitie a UE pentru neindeplinirea obligatiei de a transpune in legislatia lor nationala cea de a patra directiva privind combaterea spalarii banilor, potrivit unui comunicat de presa al executivului european.

Citeste si:
Handbal feminin: Victorie si calificare incredibila a Romaniei la CM
Handbal feminin: Victorie si...

Sursa foto: Joyseulay / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul vorbitorilor de limba engleza: Pe ce loc se afla Romania