Presedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat duminica Statele Unite ale Americii sa nu se ''joace cu coada leului'', dand asigurari ca un conflict cu Teheranul ar insemna ''mama tuturor razboaielor'', declaratie ce survine cu cateva ore inaintea unui discurs asteptat al secretarului de stat american privind Iranul, relateaza AFP.

"Voi declarati razboi si apoi vorbiti despre vointa de a sustine poporul iranian", a declarat Hassan Rouhani, adresandu-se omologului sau american Donald Trump in cursul unei reuniuni a diplomatilor iranieni la Teheran, scrie Agerpres. "Nu puteti sa provocati oamenii impotriva securitatii si intereselor lor", a declarat el in timpul acestui discurs televizat.

Rouhani a avertizat din nou ca Iranul ar putea inchide stramtoarea strategica Ormuz, care controleaza Golful si pe unde ar trece pe cale maritima aproximativ 30% din petrolul mondial. "Noi suntem garantul securitatii acestei stramtori dintotdeauna, deoarece mereu am spus sa nu va jucati cu coada leului, altfel veti regreta", a avertizat el.

Rouhani a vorbit cu cateva ore inainte de un discurs asteptat al secretarului de stat american Mike Pompeo privind Iranul, in timp ce Statele Unite incearca sa sporeasca presiunea asupra Republicii Islamice Iran dupa retragerea acesteia din acordul istoric din 2015 privind dosarul nuclear iranian.

"Ori de cate ori Europa a cautat un acord cu noi, Casa Alba a semanat discordie", a spus Hassan Rouhani. ''Nu trebuie sa credem ca Casa Alba va ramane pentru totdeauna la acest nivel de opozitie fata de dreptul international, impotriva lumii musulmane", a mentionat de asemenea presedintele iranian.

Sursa foto: saeediex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri