Ponderea antreprenoriatului feminin a crescut la nivel global cu 13% anul trecut, ceea ce reflecta o imbunatatire a prezentei femeilor in sectorul public si privat in multe regiuni din intreaga lume, potrivit studiului Women Entrepreneur Cities Study 2018, realizat de compania americana de tehnologie Dell, cu privire la capacitatea oraselor de a atrage si sustine antreprenoriatul feminin.

Dell a dezvaluit in cadrul unei conferinte de specialitate noi instrumente destinate managementului oraselor prin intermediul carora companiile, autoritatile locale si decidentii politici ar putea sustine mai mult antreprenoriatul feminin. Gigantul american a realizat, de asemenea, un clasament al celor mai active 10 orase din lume care fac deja acest lucru.

In ceea ce priveste ponderea si implicarea femeilor in industria de tehnologice, surprinzator sau nu, New York a surclasat San Francisco si Silicon Valley, conform criteriilor Dell, care masoara accesul, impactul diferitelor politici, talentul, capitalul, cultura si tehnologia, printre alte atribute.

San Francisco se afla pe locul al doilea, urmat de Londra, Boston si Stockholm. Restul, in ordine, sunt Los Angeles, Washington D.C, Singapore si Toronto. Pe ultima pozitie in acest top gasim orasul Seattle.

De asemenea, doua dintre orasele pe care Dell le-a clasificat drept "Orase de urmarit" sunt to din Statle Unite, adica Chicago si Minneapolis. Celelalte sunt Kuala Lumpur, Paris, Tel Aviv, Berlin si Nairobi.

Citeste si:
Jianu, fost ministru al Romaniei, ales vicepresedinte al SMEUunited
Florin Jianu, fost ministru...

Potrivit companiei americane, accesul redus la capital si tehnologie, precum si barierele culturale si politice, continua sa limiteze succesul afacerilor lansate de femei. In 2017, de exemplu, doar 2% din fondurile de tip venture (de risc) au fost acordate fondatorilor de sex feminin. Dar, orasele care iau masuri pentru a eradica aceste bariere si pentru a pune in aplicare sisteme financiare de sprijin ofera beneficii nu doar antreprenoriatului feminin ci si comunitatii insasi.

Sursa foto: Stock Rocket / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bradul de Craciun londonez, "subtire" si "anemic"