"Felicitari! Tocmai ai fost numit "omul anului" de catre revista "Time", vuia, in cursul zilei de ieri, toata presa americana on-line. Mai mult, si televiziunile isi incepeau jurnalele cu aceasta stire.

Revista americana si-a surprins cititorii, punand pe prima pagina a ultimului numar, in loc de poza unei personalitati care s-a remarcat in timpul anului 2006, doar cuvantul "tu".

Astfel, utilizand un simplu pronume personal, revista a vrut sa-i remarce pe toti cei care s-au adaptat erei computerelor si isi culeg informatiile de pe internet. Acestia, printre care si cititorii Wall-Street sunt numiti "cetateni ai noii democratii digitale". Mai mult, noi, oamenii pasionati de multimedia suntem definiti drept oamenii care citesc si creeaza in reteaua World Wide Web.

Redactorii revistei Time sustin ca anul 2006 poate fi caracterizat drept "o poveste despre comunitate si despre colaborarea de o amploare cum nu s-a mai vazut niciodata".

Pe langa surprinzatoarea distinctie acordata internautilor, saptaminalul american mai acorda 26 de mentiuni pentru äpersoanele care au avut ceva de spusô in 2006. Printre acestea se numare conducatorul Papa Benedict al XVI-lea, presedintele american George W. Bush.

Premiile Time exista din 1927, printre laureati regasindu-se Adolf Hitler (1938), Stalin (1942), Konrad Adenauer (1953), Ronald Reagan (1980), dar si oameni din mediul de afaceri. Spre exemplu, anul trecut, premiul a fost cistigat de Melinda si Bill Gates.