Bursa pan-europeana Euronext va cumpara o participatiune de 51% din bursa londoneza de obligatiuni SecFinex, a anuntat operatorul financiar multinational.
Euronext estimeaza ca aceasta tranzactie va fi finalizata in primul trimestru al anului 2007, perioada in care se va astepta primirea aprobarilor din partea organelor responsabile in acest sens, reiese din comunicatul emis de Euronext.

"Intr-o piata in care majoritatea tranzactiilor se fac inca prin intermediul telefonului, cresterea pietei ar trebui sa duca automat la o crestere a cererii pentru un sistem electronic de schimb, care este mult mai eficient", a precizat Euronext, potrivit NewsIn. SecFinex, fondata in anul 2000, ofera servicii de schimb online a obligatiunilor pentru principalele piete de capital din Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia si are drept clienti peste 50 de institutii financiare.

Piata europeana de obligatiuni a atins in 2005 nivelul de aproximativ 500 de miliarde de dolari, dintre care 10% au reprezentat tranzactii online, a declarat un purtator de cuvant al SecFinex.

"SecFinex a fost responsabil de o mica parte din acele 10 procente", a adaugat purtatorul de cuvant, adaugand ca compania a inregistrat pierderi in 2005. Printre principalii actionari ai SecFinex se numara Societe Generale Corporate & Investment Banking si Fortis Merchant Bank, reiese din comunicatul emis de Euronext.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri