Euronext estimeaza ca aceasta tranzactie va fi finalizata in primul trimestru al anului 2007, perioada in care se va astepta primirea aprobarilor din partea organelor responsabile in acest sens, reiese din comunicatul emis de Euronext.

"Intr-o piata in care majoritatea tranzactiilor se fac inca prin intermediul telefonului, cresterea pietei ar trebui sa duca automat la o crestere a cererii pentru un sistem electronic de schimb, care este mult mai eficient", a precizat Euronext, potrivit NewsIn. SecFinex, fondata in anul 2000, ofera servicii de schimb online a obligatiunilor pentru principalele piete de capital din Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia si are drept clienti peste 50 de institutii financiare.

Piata europeana de obligatiuni a atins in 2005 nivelul de aproximativ 500 de miliarde de dolari, dintre care 10% au reprezentat tranzactii online, a declarat un purtator de cuvant al SecFinex.

"SecFinex a fost responsabil de o mica parte din acele 10 procente", a adaugat purtatorul de cuvant, adaugand ca compania a inregistrat pierderi in 2005. Printre principalii actionari ai SecFinex se numara Societe Generale Corporate & Investment Banking si Fortis Merchant Bank, reiese din comunicatul emis de Euronext.