Cancelarul german Angela Merkel si presedintele rus Vladimir Putin nu au facut niciun progres clar pe temele conflictelor din Siria si Ucraina, relatiilor cu Iranul si conductei de gaz Nord Stream 2, discutate sambata noaptea, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Cei doi lideri s-au intalnit in cadru bilateral oficial pentru prima oara dupa anexarea Crimeei de catre Rusia. Ei au facut declaratii ziaristilor doar inainte de intrevedere, fara a accepta si intrebari din partea acestora.

Dupa convorbiri, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peksov, a declarat presei ca nu s-a ajuns la niciun acord in urma dialogului de la castelul Meseberg, la nord de Berlin.

El a precizat ca atat Merkel, cat si Putin considera proiectul Nord Stream 2 pur comercial, in ciuda contestarii de catre Statele Unite si Ucraina a acestei rute alternative de transport pentru gazele rusesti. "De aceea, este necesar sa se ia masuri impotriva posibilelor atacuri neconcurentiale si ilegale din partea unor terte tari, pentru incheierea in cele din urma a acestui proiect", a spus Peskov, fara a preciza despre ce masuri este vorba. El a sustinuta ca nu s-au discutat sambata eventualele sanctiuni americane impotriva firmelor participante la constructia noii magistrale de transport a gazelor.

Inaintea intrevederii, Merkel subliniase ca se asteapta ca Ucraina sa aiba in continuare un rol in transportul gazelor din Rusia catre vestul Europei si salutase inceputul dialogului pe aceasta tema intre Uniunea Europeana, Ucraina si Rusia.

Statele Unite insista ca Berlinul sa opreasca constructia conductei pe sub Marea Baltica, sustinand ca aprovizionarea directa a Germaniei cu gaze rusesti va creste dependenta energetica a tarii de Moscova. Pe de alta parte, arata Reuters, Ucraina se teme ca Nord Stream 2 va permite Rusiei sa scoata Kievul din sistemul de transport al gazelor.

Sursa foto: Shutterstock / photocosmos1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri