Operatiunea de cautare a persoanelor disparute dupa prabusirea podului Morandi din orasul-port Genova s-a incheiat in noaptea de vineri spre sambata, cu recuperarea corpurilor a inca trei persoane care lipseau, crescand bilantul oficial al accidentului la 43 de morti, informeaza duminica Reuters si dpa, potrivit Agepres.

Dupa recuperarea celor trei corpuri - un cuplu italo-jamaican si fiica lor de 9 ani - de sub o masina zdrobita sub placi de beton, lista celor declarati disparuti a fost epuizata. Cu toate acestea, un oficial al brigazii de pompieri, Stefano Zanut, a declarat pentru Sky TG24: "Munca noastra continua pentru a avea siguranta deplina ca nimeni nu a fost lasat sub moloz''.

O sectiune de 200 de metri a podului s-a surpat marti in conditii de trafic intens si furtuna. Vehicule si bucati de beton si metal au plonjat 50 de metri la sol dedesubtul constructiei.

Potrivit unui numar actualizat al deceselor publicat de o filiala din Genova a Ministerului de Interne, printre cei decedati sunt patru persoane din Franta, trei din Chile, doi din Albania, doi din Romania, doi din Jamaica si cate unul din Columbia si Peru.

Viaductul, care lega estul si vestul orasului, face parte din autostrada A10 si era gestionat de operatorul privat de taxare rutiera Autostrade per l'Italia.

Citeste si:
Un pod care ar fluidiza traficul in Bucuresti nu poate fi folosit
Un pod de 100 de milioane de...

Guvernul italian da vina pe operatorul Autostrade pentru dezastru, in timp ce compania, al carei principal actionar este grupul de moda Benetton, neaga orice neglijenta.

Vineri, guvernul a lansat oficial o procedura de revocare a concesiilor detinute de Autostrade pentru a opera autostrazile cu taxa.

O zi mai tarziu societatea a promis o jumatate de miliard de euro pentru a reconstrui podul si a crea fonduri pentru a asista imediat familiile victimelor si ale celor stramutati din casele lor din cauza prabusirii infrastructurii si a lucrarilor de reconstructie.

Sambata a fost, de asemenea, zi de doliu national, in care au fost organizate funeralii de stat la Genova doar pentru 18 dintre victime. Unele familii ale celor decedati au preferat sa organizeze ceremonii private invocand o dorinta pentru intimitate sau furia fata de autoritati.

Citeste si:
Cuc: Lucrarile la podul de peste Dunare de la Braila sunt in grafic
Lucrarile la podul de peste...

Sursa foto: Shutterstock / MAURO UJETTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Curand incepe executia podului peste Dunare la Braila
Setari Cookie-uri