Justitia italiana a deschis o ancheta contra ministrului italian de interne, Matteo Salvini, pentru "sechestrare de persoane, arestari ilegale si abuz de putere" in dosarul migrantilor retinuti la bordul navei Diciotti, au anuntat sambata media italiene, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Seful sau de cabinet este vizat de aceeasi ancheta care a fost declansata de parchetul din Agrigento, in Sicilia, dar care va fi derulata de un "tribunal pentru ministri" din Palermo, resedinta acestei insule din sudul tarii, potrivit surselor.

Decizia a intervenit la finalul audierii a doi inalti responsabili din Ministerul de Interne, condusa sambata la Roma de procurorul parchetului din Agrigento, Luigi Patronaggio, care a deschis primul ancheta asupra afacerii in cauza, cautand sa inteleaga lantul de comanda si sa afle cine a dat ordinul de a interzice debarcarea migrantilor.

Decizia justitiei nu a afectat dorinta lui Matteo Salvini, seful Ligii (extrema dreapta), de a-si continua lupta impotriva imigratiei.

"Ei (magistratii) ma pot aresta pe mine, dar nu si vointa a 60 de milioane de italieni", care majoritar par favorabili politici sale, a spus el in cursul unei reuniuni politice in nordul Italiei.

Citeste si:
INTERVIU cu scriitorul care a transformat in carte o replica a...
INTERVIU cu Radu...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Taieri de copaci in Parcul Herastrau
Setari Cookie-uri