Sapte senatori democrati americani au solicitat joi Departamentului de Justitie al SUA sa verifice activitatile lui Rudolph Giuliani, avocatul personal al presedintelui Donald Trump, pentru a vedea daca ele au respectat prevederile FARA (Foreign Agents Registration Act), in contextul in care relatarile de presa sugereaza ca Giuliani a desfasurat numeroase activitati politice si de relatii publice in numele unor entitati straine, se arata pe site-ul Senatului Statelor Unite.

Senatorii Tom Udall, Elizabeth Warren, Tammy Duckworth, Richard Blumenthal, Sheldon Whitehouse, Jeff Merkley si Richard Durbin au cerut Diviziei pentru securitate nationala din cadrul Departamentului de Justitie sa examineze imediat daca personal Rudolph Giuliani respecta regulile FARA, inclusiv daca el este obligat sa inregistreze orice activitati politice necunoscute sau daca exista deficiente sau aspecte anormale in declaratiile sale de inregistrare, scrie Agerpres.

"Numerosii clienti straini ai domnului Giuliani si corespondenta in desfasurare cu oficialitati guvernamentale din SUA reprezinta motive de ingrijorare semnificative'', se arata in scrisoarea celor sapte senatori. Acestia mentioneaza relatiile lui Rudolph Giuliani cu Partidul Regiunilor din Ucraina, precum si clienti din Columbia si Brazilia.

''In calitate de avocat personal al presedintelui Trump, domnul Giuliani comunica periodic, in cadru privat, cu presedintele si personalul acestuia. In absenta unei analize suplimentare, este imposibil de stiut daca domnul Giuliani face lobby pe langa oficialitati guvernamentale din SUA in numele clientilor sai straini'', indica textul scrisorii semnate de cei sapte senatori democrati.

Se face referire si la scrisoarea trimisa presedintelui Klaus Iohannis

Acestia fac referire si la scrisoarea trimisa in luna august de Rudolph Giuliani presedintelui Romaniei, in care avocatul personal al lui Trump critica programul anticoruptie din tara noastra in numele unei companii printre ai carei clienti figureaza un bogat om de afaceri roman. ''Scrisoarea domnului Rudolph Giuliani sustine o pozitie care este contrara celei a Departamentului de Stat american in dosarul respectiv. Aceasta activitate ridica atat intrebarea daca domnul Giuliani ar fi putut incerca sa influenteze politica SUA, cat si care este adevarata pozitie a guvernului SUA, dat fiind rolul sau de avocat personal si purtator de cuvant public al presedintelui'', indica cei sapte senatori democrati americani.

Rudolph Giuliani, fost procuror federal si fost primar al orasului New York, a transmis la finalul lunii august o scrisoare presedintelui roman Klaus Iohannis si altor oficiali romani in care cerea verificarea protocoalelor Parchetul General - SRI si stoparea presiunilor asupra judecatorilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri