Biserica Anglicana a lansat o serie de atacuri la adresa gigantului de e-commerce Amazon, criticand compania americana condusa de catre Jeff Bezos pentru faptul ca evita plata unor taxe mai mari in urma repatrierii profitului. Situatia este interesanta, deoarece este cunoscut faptul ca Biserica Anglicana este unul dintre numerosii actionari ai companiei de peste ocean.

Criticile au fost lansate de catre episcopul Justin Welby, unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai Bisericii Anglicane, biserica al carei fond de investitii are inclus in portofoliu compania Amazon, conform Mashable.com.


sursa foto: printscreen churchofengland.org

Confruntata cu aceasta situatie, Biserica Anglicana a transmis un punct de vedere in care precizeaza faptul ca actionarul unei companii poate critica felul in care aceasta isi desfasoara activitatea.

“Ca si in cazul altor aspecte, consideram ca este mai eficient sa fi parte a acestor companii si sa propui schimbari din pozitia de actionar. Vom continua sa lucram imrepuna cu alti actionari in vederea abordarii acestei probleme prin implicarea companiilor si a managerilor acestora”, a precizat un reprezentant al fondului de investitii detinut de catre Biserica Anglicana.

In replica, Amazon a precizat ca plateste toate taxele impuse de catre Regatul Unit al Marii Britanii, precum si cele ale celorlalte tari in care opereaza. Compania condusa de catre Jeff Bezos a ajuns la inceputul acestei luni cea de-a doua companie din lume care a atins o valoare de piata de un trilion de dolari, la aproximativ o luna distanta de ziua in care Apple a reusit aceeiasi performanta.

Sursa foto: By Eric Broder Van Dyke / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri