Majoritatea actionarilor Euronext au votat joi in favoarea fuziunii, in valoare de 14 miliarde de dolari, a operatorului de bursa pan-european cu New York Stock Exchange Group, indeplinind una din ultimele cerinte pentru finalizarea acestei fuziuni transatlantice.

Aproximativ 98,2% dintre actionarii prezenti sau reprezentati la aceasta intrunire au sustinut acesta tranzactie, doar 1,8% declarandu-se impotriva. Presedintele executiv al Euronext, Jean-Francois Theodore, a spus actionarilor, inainte de acest vot, ca ambele companii sunt increzatoare ca impreuna vor genera venituri de aproximativ 375 de milioane de dolari, in mare parte prin rationalizarea sistemelor si platformelor de informatie si tehnologie.

"Aceste cifre reprezinta varianta cea mai prudenta", a declarat acesta. "Suntem increzatori ca vom reusi sa realizam acest obiectiv", a continuat Theodore, potrivit NewsIn. Reprezentantul Euronext a precizat ca nu este exclusa o viitoare alipire la nou-creata entitate Euronext-NYSE a bursei de la Milano.

Euronext, cu sediul la Paris, a promis inca din luna iunie ca va finaliza fuziunea cu NYSE Group, care detine bursa din New York, refuzand oferta de fuziune a rivalului european Deutsche Boerse, lucru ce a nemultumit o parte din actionari precum si multi politicieni europeni, care doreau o fuziune pan-europeana.

Euronext a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va achizitiona 51% din bursa londoneza SecFinex, grupul estimand ca aceasta tranzactie va fi finalizata in primul trimestru al anului 2007, perioada in care se va astepta primirea aprobarilor din partea organelor responsabile in acest sens.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Politia Romana primeste finantare de la Philip Morris International