Jack Ma, carismaticul cofondator al Alibaba Group, poate fi considerat, pe buna dreptate, drept unul dintre cei mai de succes si mai renumiti antreprenori ai lumii de business. Insa, surprinzator sau nu, Jack Ma nu doreste ca alti oameni doar sa il "imite", pentru a incerca sa obtina, mai mult sau mai putin, un fel de replica a succesului sau. De fapt, aprecierea de care se bucura numele sau in intreaga lume il intristeaza, intr-o anumita masura, arata miliardarul chinez, citat de publicatia CNBC.

In cadrul unor discutii purtate joia trecuta si organizate de catre Forumul Economic Mondial, Jack Ma a declarat ca numele sau pare ca a devenit "un fel de adresa electronica" de tip "IP", incarcata cu asteptari predeterminate. Insa, asta nu este nici de departetabloul complet a personalitatii si existentei sale. "Cand auzi «Jack Ma» ai propria ta definitie despre mine, dar aceasta nu ma defineste in intregime", a spus antreprenorul de 54 de ani.

"In sinea mea, sunt inca o persoana obisnuita care s-a nascut si a crescut in Hangzhou (China - n.r.)", a continuat Jack Ma, adaugand ca apreciaza admiratia de care se bucura, dar ca nu se considera "legendar" sau o "cineva important", ci mai degraba, decat sa incerce sa il copieze, alti oameni ar trebui sa isi croiasca singuri propria cale in viata.

"Trebuie, intr-adevar, sa cunoastem lucruri despre alti oameni (de succes - n.r.), dar, mai important, trebuie sa stim totul despre noi insine", a spus antreprenorul chinez. Jack Ma a renuntat la activitatea de profesor, odata cu dezvoltarea business-ului sau, Alibaba, dar intre timp si-a infiintat propria universitate destinata pregatirii in domeniul e-commerce.

"Aceasta atitudine, cred, este esenta educatiei", a spus Jack Ma. "A fi chiar tu insuti, nu «Jack Ma»". "Sa nu imiti pe nimeni, ci sa fii tu insuti, este foarte important".

Jack Ma, este unul dintre cei mai bogati oameni din China, cu o avere neta de 36,6 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Compania are peste 66.000 de angajati cu norma intreaga si o capitalizare bursiera de aproximativ 420 miliarde de dolari.

Fost profesor de engleza, Jack Ma a infiintat Alibaba in 1999, veniturile companiei ajungand in trimestrul doi la 80,9 miliarde de yuani (11,8 miliarde de dolari), in crestere cu 61% fata de anul trecut. Intr-o scrisoare deschisa, Jack Ma a anuntat ca va reveni in domeniul educatiei.

Sursa foto: Sek Samyan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri