OTP Bank a transferat luni 104 milioane euro in conturile fostilor actionari ai bancii Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) din Muntenegru, iar tranzactia se va finaliza pe 21 decembrie a informat Bursa de Valori din Budapesta.

"Dupa finalizarea tranzactiei, noul proprietar va incepe armonizarea sistemelor informatice si va analiza posibilitatea de a lansa noi produse si de extindere a retelei actuale, care cuprinde 33 de sucursale", se arata in comunicat, potrivit NewsIn.

Reprezentantii bancii ungare OTP au semnat, pe 29 august, un document care consfintea cumpararea intregului pachet de actiuni al CKB. OTP este implicata si in procesul de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), iar castigatorul competitiei ar trebui sa fie anuntat pe 22 decembrie.

CKB este cea mai mare banca din Muntenegru, cu active de 303,7 milioane euro la sfarsitul anului 2005, iar cota sa de piata era de aproximativ 43%. Dupa primele noua luni ale anului, OTP Bank avea active de peste 15 miliarde euro si o cota de piata de aproape 25% in Ungaria, fiind lider pe piata tarii vecine. Banca are, in prezent, o retea de aproape 1.000 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si