Bonusurile de pe Wall Street vor atinge un nou record, de 23,9 miliarde de dolari, in crestere fata de suma platita in 2005, de 20,5 miliarde de dolari, a declarat revizorul statului New York, Alan Hevesi, conform NewsIn. "Atunci cand Wall Street o duce bine, statul si orasul New York o duc bine", a declarat Hevesi. Hevesi a estimat statul New York va obtine venituri de 1,6 miliarde dolari din impozitele aplicate bonusurilor, in timp ce orasul New York va castiga aproximativ 500 milioane de dolari.

Potrivit institutului de cercetare Dealogic, nivelurile maxime atinse anul acesta s-au datorat contractelor de fuziune, care la nivel global vor depasi 3,8 mii de miliarde dolari, depasind, astfel, recordul precedent, atins in 2000, de 3,33 mii de miliarde dolari.

Cele mai mari castiguri de pe Wall Street au fost inregistrate in acest an de Goldman Sachs Group Inc., care au atins un record al profiturilor nete de 9,5 miliarde dolari, ceea ce inseamna un castig pe angajat de aproximativ 370.000 de dolari.

Media bonusurilor de pe Wall Street este, anul acesta, de 137.580 dolari, in crestere cu 15% fata de anul trecut, insa daca avem in vedere sumele platite unor directori, media nu este relevanta. Directorul general al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, primeste 53,4 de milioane de dolari bonus in 2006, astfel ca el devine cel mai bine platit angajat cu o functie executiva de pe Wall Street, atingand astfel un record.

Banca a oferit lui Blankfein, numit in acesta pozitie doar incepand cu luna iunie, 27,3 milioane de dolari cash, 15,7 milioane de dolari in actiuni si 10,5 milioane de dolari sub forma de contractelor de optiuni pe actiuni (Stock options). Suma primita de directorul Goldman Sachs depaseste bonusul de 40 de milioane de dolari, platit directorului executiv al Morgan Stanley, John Mack.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri