Arcelor Mittal, cel mai mare producator siderurgic mondial, a depus o oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni al grupului rusesc MMK, prin care va detine controlul asupra firmei, a anuntat miercuri cotidianul rus Vedomosti, citand surse apropiate tranzactiei, informeaza NewsIn.

Cotidianul rus a adaugat ca purtatorul de cuvant a MMK, Yelena Azovtseva, a refuzat sa comenteze. Cele doua companii au o relatie de afaceri, grupul rusesc achizitionand carbune de la filiala Mittal Steel Temirtau din Kazahstan.

Mittal Steel, care in cursul acestei veri a fuzionat cu Arcelor, a platit anul trecut 4,8 miliarde de dolari pentru grupul Kryvorizhstal din Ucraina, ceea ce a reprezentat cea mai mare suma platita pentru o companie ucraineana in cadrul procesului de privatizare.

According to Reuters data, MMK has a market capitalisationof about $9 billion.Located in the southern Ural mountains, the firm produced11.4 million tonnes of crude steel last year and posted a netprofit of $947 million.

Capitalizarea pe piata a MMK este de aproximativ noua miliarde de dolari, potrivit Reuters. Localizata in sudul muntilor Urali, firma a produs in cursul anului trecut 11,4 milioane de tone de otel, inregistrand un profit net de 947 de milioane de dolari.