CE a confirmat ieri ca Bulgariei i se vor aplica restrictii in ceea ce priveste traficul aerian, din cauza unor "deficiente importante" in materie de control asupra securitatii aviatiei civile din aceasta tara informeaza NewsIn. Impunerea de catre Comisie a unei clauze in acest domeniu inseamna ca autorizatiile si certificatele emise de aviatia civila bulgara nu vor mai fi automat valabile in restul tarilor UE, a explicat Comisia.

Companiile si avioanele bulgare vor depinde, prin urmare, de acorduri ce vor trebui negociate cu fiecare stat membru in parte, asa cum se intampla si in prezent, a adaugat un purtator de cuvant al Comisiei.

Pentru a-si justifica decizia, Comisia invoca "importante deficiente constatate in capacitatea administrativa a autoritatilor aviatiei civile bulgare in domeniul controlului asupra securitatii in general si in ceea ce priveste certificarea capacitatii de zbor si de intretinere". "Personalul este insuficient si pregatirea profesionala a oamenilor nu le permite sa se achite de sarcini la standardele cerute", a precizat Comisia.

Raportul Comisiei din septembrie, care confirma data de 1 ianuarie 2007 ca data de aderare pentru Bulgaria si Romania, avertiza ca anumite companii bulgare ar putea fi incluse pe lista neagra a transportatorilor aerieni interzisi in UE, daca autoritatile de la Sofia nu remediaza"gravele insuficiente" identificate de Agentia europeana pentru Securitate Aeriana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri