Reprezentantii bancilor de investitii, care au avut o evolutie ascendenta dupa un an record in Europa, vd, inc, putine semne de scdere, in 2007, pe pietele solide de actiuni, obligatiuni si fuzionari sau preluari, care le-au adus venituri record in 2006.

Acestia sunt increzatori ca pietele emergente, care traverseaza o perioada de boom economic, sectorul bogat in lichiditati al companiilor private de capital, cresterea economica de pe piata marfurilor si a derivativelor, vor mentine profitul la un nivel ridicat in 2007.

Este greu sa vedem vreo pauza de orice fel sau vreo tranzitie severa in 2006 in 2007, daca excludem posibilitatea unui soc exteriror,a declarat preluat de NewsIn, seful sectorului de investitii bancare pentru Europa, Citigroup.

Ne aflam probabil, in partea relativ puternica a unei piete solide de capital. Acordurile de fuziune si preluare au atins un record de 1.363 miliarde de dolari in Europa, in cursul lui 2006, depasind recordul precedent de 1.200 miliarde de dolari din 1999, potrivit datelor provizorii oferite de furnizorul de informatii financiare, Thomson Financial, publicate miercuri.

Ofertele publice initiale europene au atins recordul absolute de 98 de miliarde de dolari, dintre care oferta Rusiei, de 11 miliarde de dolari, pentru Rosneft, a fost una dintre cele mai mari in 2006, mai arata datele Thomson.

Emisiunile de obligatini europene, cu randament ridicat, au atins, de asemenea, un record al tuturor timpurior cu profituri totale de 34,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta aproape o cincime din emisiunile globale de obligatiuni cu randament ridicat.

Specialistii bancari au estimat ca sectorul petrolier se va extinde in 2007. Cred ca Rusia si Kazahstan vor fi foarte active anul viitor, a declarat presedintele bancii europene de investitii JP Morgan.

Acesta a adaugat ca activitatea institutiilor financiare din Rusia si Kazahstan se va extinde, prin oferte publice de cumparare, privatizari si preluari de catre banci occidentale care urmaresc sa intre pe aceste piete.Orientul Mijlociu va ramane, de asemenea, un punct important de concentrate a activitatii.

Profiturile obtinute de pe urma preturilor mari la energie si resurse naturale sunt folosite la finantarea dezvoltarii economice sau creaza o bogatie personala uriasa, a declarat copresedintele filialei bancare de investitii europene a Lehman Brothers, Christian Meissner, care a adaugat ca oportunitatile pentru bancile de investitii reies din aceste doua tendinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri