Actionarii grupului New York Stock Exchange (NYSE) au aprobat, miercuri, planul de fuziunea institutiei bursiere cu operatorul bursier pan-european Euronext, cu sediul central la Paris, a carei valoare se ridica la 14 miliarde de dolari, informeaza Reuters.

Aproximativ 99,7% dintre actionarii grupului NYSE au votat fuizunea, arata rezultatele preliminare. Peste 75% dintre actionarii cu drept de vot au participat la sedinta.

Votul actionarilor NYSE deschide calea pentru finalizarea fuziunii dintre operatorul bursier pan-european si cea mai mare institutie americana a pietei de capital, prin care se creeaza prima bursa transatlantica.

Pentru ca tranzactia sa fie finalizata mai sunt necesare aprobarile din partea autoritatilor de reglementare a pietei europene, a ministerului olandez de finante, a autoritatii americane U.S. Securities and Exchange Commission si a celor franceze.

Actionarii Euronext au aprobat marti planul de fuziune. Euronext, cu sediul la Paris, a promis inca din luna iunie ca va finaliza fuziunea cu NYSE Group, care detine bursa din New York, refuzand oferta de fuziune a rivalului european Deutsche Boerse, lucru ce a nemultumit o parte din actionari precum si multi politicieni europeni, care doreau o fuziune pan-europeana.

Euronext a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va achizitiona 51% din bursa londoneza SecFinex, grupul estimand ca aceasta tranzactie va fi finalizata in primul trimestru al anului 2007, perioada in care se va astepta primirea aprobarilor din partea organelor responsabile in acest sens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri