Statele Unite ale Americii incearca sa provoace o schimbare de regim in Iran, a declarat duminica presedintele iranian, Hassan Rouhani, intr-un discurs difuzat de televiziunea de stat, informeaza Reuters.

Washingtonul recurge la un razboi psihologic si economic in incercarea de a priva Republica Islamica de legitimitatea sa si a intoarce populatia impotriva liderilor sai, a afirmat Rouhani, considerat un reprezentant al aripei moderate a regimului, conform Agerpres.ro.

Statele Unite au inceput reinstituirea treptata a sanctiunile economice impotriva Iranului de cand presedintele american Donald Trump a denuntat acordul nuclear dintre Teheran si marile puteri din 2015.

Aceasta politica, care a condus deja la plecarea mai multor companii internationale din Iran, va culmina la inceputul lunii noiembrie odata cu restabilirea sanctiunilor impotriva sectorului petrolier, Casa Alba dorind sa se ajunga la limitarea exporturilor de titei brut iranian si prin ricoseu la o scadere a finantelor Teheranului.

Schimbarea SUA a subminat politica de deschidere promovata de Hassan Rouhani, al carui guvern este vizat de criticile clericilor conservatori, in fruntea carora se afla liderul suprem al Revolutiei islamice, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit expertilor.

"Obiectivul ultim al americanilor este de a slabi legitimitatea regimului (...) Cum poate sa intervina o schimbare de regim? Prin diminuarea legitimitatii sale, fara de care un regim nu poate fi schimbat", a declarat presedintele iranian in discursul sau rostit la Universitatea din Teheran.

Sursa foto: saeediex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri