Compania petroliera MOL a devenit 100% privata, dupa ce statul maghiar si-a vandut participatia de 1,7%, majoritatea actiunilor fiind detinute in prezent de investitori din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, informeaza un comunicat al MOL Romania.

"Pe 6 decembrie, ultima parte din actiunile MOL detinuta de statul maghiar - 1,7% - a fost vanduta pe Bursa de Valori de la Budapesta de catre Agentia de Privatizare a statului maghiar, incheind astfel procesul de privatizare initiat in 1995", mentioneaza comunicatul companiei petroliere ungare, dupa cum informeaza NewsIn. MOL avea la inceput o valoare de piata de aproximativ un miliard de dolari, pentru ca, in prezent, valoarea sa de piata sa ajunga la peste 12 miliarde de dolari.

Grupul MOL a intrat pe piata romaneasca in 1995, cand a deschis prima statie de alimentare, iar, in prezent, dupa 11 ani, compania a devenit al doilea jucator pe piata romaneasca de profil in ceea ce priveste volumul de vanzari retail de carburanti, mai informeaza comunicatul.

MOL detine in Romania o retea de 121 de statii si o cota de piata de 14%. Compania a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, o cifra de afaceri de peste 477 milioane de euro, in crestere cu peste 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri previzionata pentru intreg anul 2006 este de peste 600 milioane de euro. La finalul anului 2007, reteaua MOL Romania va fi formata din aproximativ 129 de statii in toata tara.

Grupul MOL are o retea de peste 1.000 de benzinarii in noua tari din Europa Centrala si de Est. Principalele sale operatiuni upstream se desfasoara in Rusia, Pakistan, Egipt, Siria si Angola. Pretul unei actiuni MOL este de 112,32 dolari, de 14 ori mai mare decat in 1995, cand o actiune era la 8,25 dolari.