Arcelor Mittal, cel mai mare producator mondial de otel, a anuntat ca a incheiat un acord pentruconstruirea unei uzine de noua miliarde de dolari in India, proiect prin care compania isi face intrarea pe piata din regiunea asiatica.
Compania a anuntat ca a semnat, pentru acest proiect, un memorandum de intelegere cu guvernul statului Orissa, de pe coasta de est a Indiei, pentru a construi uzina producatoare de otel in districtul Keonijhar. Uzina va avea o capacitate anuala de productie de 12 milioane de tone.

"Am declarat mereu ca vrem sa obtinem prezenta operationala in India. Economia indiana a afisat o crestere economica excelenta, iar consumul de otel este estimat sa creasca semnificativ in viitor", a declarat directorul executiv, Lakshmi Mittal, un miliardar de origine indiana, care detine pachetul majoritar din actiunile companiei, citat de NewsIn.

Arcelor Mittal a anuntat ca ar prezenta un plan detaliat al proiectului, care se bazeaza pe nevoile viitoarei uzine de otel si vizeaza potentiale resurse miniere, de electricitate si apa, precum si construirea de locuinte pentru angajati. Compania a anuntat ca proiectul pentru uzina va fi dezvoltat in doua etape, pana la o capacitate, in prima faza, de sase milioane de tone de otel, pentru ca apoi aceasta sa se dubleze.

"S-a estimat ca prima faza va fi finalizata in 48 de luni de la data predarii planului detaliat, iar a doua faza va fi, de asemenea, finalizata, in 54 de luni de la definitivarea primei", a anuntat compania.

Actionarii Arcelor au acceptat, in cursul acestui an, oferta de preluare a Mittal Steel, atunci condusa de catre LakshmiMittal, dupa o concurenta acerba intre cele doua companii. Arcelor Mittal a devenit, astfel, un gigant mondial, de trei ori mai mare decat cel mai apropiat rival.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri