Compania a anuntat ca a semnat, pentru acest proiect, un memorandum de intelegere cu guvernul statului Orissa, de pe coasta de est a Indiei, pentru a construi uzina producatoare de otel in districtul Keonijhar. Uzina va avea o capacitate anuala de productie de 12 milioane de tone.

"Am declarat mereu ca vrem sa obtinem prezenta operationala in India. Economia indiana a afisat o crestere economica excelenta, iar consumul de otel este estimat sa creasca semnificativ in viitor", a declarat directorul executiv, Lakshmi Mittal, un miliardar de origine indiana, care detine pachetul majoritar din actiunile companiei, citat de NewsIn.

Arcelor Mittal a anuntat ca ar prezenta un plan detaliat al proiectului, care se bazeaza pe nevoile viitoarei uzine de otel si vizeaza potentiale resurse miniere, de electricitate si apa, precum si construirea de locuinte pentru angajati. Compania a anuntat ca proiectul pentru uzina va fi dezvoltat in doua etape, pana la o capacitate, in prima faza, de sase milioane de tone de otel, pentru ca apoi aceasta sa se dubleze.

"S-a estimat ca prima faza va fi finalizata in 48 de luni de la data predarii planului detaliat, iar a doua faza va fi, de asemenea, finalizata, in 54 de luni de la definitivarea primei", a anuntat compania.

Actionarii Arcelor au acceptat, in cursul acestui an, oferta de preluare a Mittal Steel, atunci condusa de catre LakshmiMittal, dupa o concurenta acerba intre cele doua companii. Arcelor Mittal a devenit, astfel, un gigant mondial, de trei ori mai mare decat cel mai apropiat rival.