Autoritatea germana de supraveghere financiara BaFin deruleaza o investigatie asupra preluarii companiei farmaceutice Schering de catre firma concurenta Bayer, care, probabil, a avut acces la informatii confidentiale, a declarat purtatoarea de cuvant BaFin.

Investigatia a fost deschisa dupa ce anchetele initiale au aratat ca se poate sa fi fost dezvaluite informatii inainte de a fi publicate, a spus purtatoarea de cuvant, care a confirmat un raport online publicat de revista germana de afaceri Capital. "Au fost cateva miscari neobisnuite in aceasta tranzactie, care vor fi, acum, cercetate", a spus purtatoarea de cuvant si a adaugat ca investigatia nu este indreptata asupra companiei Schering, informeaza NewsIn.

Purtatoarea de cuvant a mai precizat ca investigatia va dura saptamani sau chiar luni, inainte de a putea ajunge la o concluzie. BaFin a facut verificarile initiale de rutina cu privire la preluare dupa ce aceasta a fost anuntata, a spus purtatoarea de cuvant a institutiei, citata de Reuters.

Compania Bayer a castigat, in martie 2006, licitatia pentru cumpararea Schering, pentru suma de 17 miliarde de euro (22,4 miliarde de dolari), in fata concurentului german Merck.