Cele mai mari frici ale oamenilor sunt exploatate in unele din cele mai bizare muzee din lume: ventriloci, clovni, mancaruri dezgustatoare, paraziti, creiere umane pe care vizitatorii pe pot atinge, colectii de cranii, corpuri mumificate, aparate de tortura, mancaruri dezgustatoare si lista poate continua. Pe care dintre muzee esti pregatit sa le vizitezi?

Ventrilocii erau personaje foarte populare in filme horror de acum 40-50 de ani. Papusile acelea cu guri si ochi exagerat de mari, inexpresive, macabre, au facut ca multi copii sa nu mai poata dormi altfel decat cu lumina aprinsa. Curios, insa, este faptul ca aceste papusi nu au fost create sa bage spaima in oameni, din contra. Ele au fost inventate in secolul XVIII de catre industria muzicala pentru a distra publicul. In Kentucky, SUA, exista unul dintre cele mai infioratoare muzee. Se numeste Muzeul Ventrilocilor Vent Haven si gazduieste o colectie imensa de papusi ventriloc, scrie theguardian.com.

Daca nu ati vazut celebrul film "A Clockwork Orange" al lui Stanley Kubrick (1972), e timpul sa o faceti. Altfel nu vezi intelege mai nimic din expozitia dedicata acestui film, deschisa in Barcelona (pana pe 31 martie 2019), apoi care se va muta in Londra (intre 26 aprilie si 17 septembrie 2019). Expozitia cuprinde proiectii din film, secvente din timpul filmarilor, o colectie de costume, dar si echipamentul tehnic folosit la filmari.

Pentru cei cu stomacul tare (dar nu numai), s-a deschis in Malmo, Suedia, Muzeul mancarurilor dezgustatoare. Printre exponate, veti gasi: feluri de mancare preparate din stomac, hering fermentat, porc de guineea prajit (o specialitate din Peru), rechin mucegait, branza cu viermit din Sardinia. Insa pentru o experienta si mai intensa, vizitatorii pot gusta si mirosi o parte din exponate. Expozitia este deschisa pana pe 27 ianuarie 2019.

Ti-e frica de spitale? In Londra s-a deschis una dintre cele mai vechi sali de operatii din Europa. Locul exista acolo din secolul XVIII, cu mult inainte sa se inventeze anestezicul sau antispeticele. In sala se afla masa de operatii pe care pacientii erau taiati pe viu si inca se mai pastreaza echipamentul medical care arata, mai degraba, a obiecte de tortura.

Tot in Londra, turistii pot vizita un muzeu dedicat stomatologiei. Muzeul gazduieste o colectie impresionanta de 30.000 de exponate, unele care dateaza inca din secolul XVII. Vizitatorii pot vedea cum aratau scaunele de stomatologie, protezele dentare (in colectie exista o proteza din secolul XVIII, facuta din dinti adevarati), frezele dentare, periutele de dinti si ale obiecte de igiena orala.

Muzeul Oxford gazduieste una dintre cele mai macabre colectii: capete sfaramate. Exponatele provin din America de Sud, dintr-o regiune intre Peru si Ecuador. Triburile din acea zona erau necrutatoare cu dusmanii lor. Dupa ce ii decapitau, le goleau craniul de continut, il scufundau in apa fierbinte si apoi il umpleau cu nisip fierbinte.

Un alt loc infiorator sunt catacombele din Cappuccini, Palermo, Sicilia. Acolo se afla una dintre cele mai mari colectii de corpuri mumificate. Vizitatorii pot explora cele cinci coridoare subterane care adapostesc sutele de corpuri mumificate, unele aranjate in functie de profesie, gen, statut social.

Muzeul Parului din Cappadocia, Turcia, adaposteste suvitele de par a peste 16.000 de femei. Povestea din spatele acestui muzeu nu este deloc pe atat de bizara pe cat ne-am astepta. Muzeul a fost creat in 1979 de catre un olar, Chez Gallip. Un prieten de-ai lui, nevoit sa se mute in alta localitate, a primit in dar de la o amica o suvita de par, ca sa isi aduca mereu aminte de ea. Incepand din acel moment, femeile care au vizitat muzeul au lasat o suvita din parul lor, pe care au adaugat-o colectiei.

Muzeul parazitilor din Tokyo are o colectie impresionanta si bizara de paraziti, peste 300 de exemplare. Cel mai lung are o lungime de aproape 9 metri. Muzeul are si o librarie cu peste 50.000 de studii si carti despre paraziti.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri