Donald Trump a publicat vineri pe Twitter mesajul "Sanctions are coming" ("Sanctiunile vin"), deturnand sensul unei fraze celebre din universul serialului TV "Game of Thrones" pentru a saluta apropiata reimplementare a sanctiunilor contra autoritatilor de la Teheran, ridicate in urma acordului international din 2015 ce vizeaza dosarul nuclear iranian, din care Statele Unite s-au retras ulterior, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Pe contul lui Twitter, presedintele american a publicat - fara alt comentariu - o fotografie ce il arata in picioare, purtand un costum albastru si o cravata rosie, cu privirea indreptata spre partea stanga. Fotografia este insotita de mesajul "Sanctions are coming" ("Sanctiunile vin"), o referire evidenta la "Winter is coming", o fraza celebra din universul serialului de televiziune "Game of Thrones", care a dat si titlul primului episod al acestei productii.

Sub aceasta fraza-slogan apare mentiunea "5 noiembrie", care anunta ca sanctiunile contra Iranului vor fi reluate la aceasta data calendaristica.

O alta referire la "Game of Thrones" consta in faptul ca literele "O" din mesajul online al presedintelui american sunt strabatute de trei linii verticale, dupa modelul logoului oficial al acestei productii TV.

Reprezentantii postului HBO, care produce si difuzeaza serialul "Game of Thrones", au reactionat imediat pe Twitter.

Citeste si:
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria
Liderul Statului Islamic, Abu...

"Cum se spune 'deturnarea unei marci inregistrate' in dothraki?", au scris reprezentantii HBO.

Acest raspuns subtil face referire la o limba imaginara vorbita de un trib de calareti si de regina Daenerys Targaryen din cunoscutul serial TV.

Mesajul presedintelui american nu a fost apreciat nici de doua dintre protagonistele show-ului de televiziune.

"Bleah!", a reactionat, printr-o interjectie ce marcheaza dezgustul, actrita Sophie Turner - interpreta personajului Sansa Stark din "Game of Thrones" - in urma mesajului publicat de Donald Trump pe Twitter.

Citeste si:
Trump a aprobat eliminarea vizelor de calatorie pentru polonezi
Trump a aprobat eliminarea...

Actrita Maisie Williams, interpreta personajului Arya, sora mai mica a Sansei Stark, a distribuit fotografia presedintelui american, insotita de mesajul "Not today!" ("Nu astazi!").

Vineri, Statele Unite au confirmat oficial ca vor relua luni, 5 noiembrie, toate sanctiunile ce au fost ridicate in virtutea acordului semnat intre Iran si marile puteri ale lumii pentru a impiedica aceasta tara sa se inzestreze cu bomba atomica.

O prima transa de masuri punitive au fost deja reinstaurate in august.

"Game of Thrones", produs de HBO si care se va incheia anul viitor dupa difuzarea celui de-al optulea sezon, este cel mai premiat serial fantasy din istoria Emmy Awards, cele mai prestigioase recompense atribuite de industria de televiziune americana. Aceasta productie se bucura de un succes urias in lumea intreaga si are numerosi admiratori.

Citeste si:
Restaurantul de sushi din Hotelul Trump a primit o stea Michelin
Restaurantul de sushi din...

La jumatatea lunii octombrie, presedintele indonezian Joko Widodo a facut si el o referire la Westeros, regatul fictiv in care se desfasoara evenimentele relatate in "Game of Thrones", atunci cand a comentat conjunctura mondiala, despre care a spus ca este intunecata de tensiunile comerciale dintre statele lumii.

Sursa foto: Shutterstock / Kathy Hutchins

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Posibilitati de contestare a sanctiunilor in transportul alternativ