OTP Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar al bancii Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) din Muntenegru, in data de 21 decembrie, a anuntat banca maghiara printr-un comunicat transmis Bursei de Valori din Budapesta.

Actionarii Crnogorska Komercijalna Banka (CKB) au aprobat, joi, modificarea actelor constitutive ale bancii la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor. Directorul general al CKB, Lilka Ljumovic, isi va pastra functia pe care o detine si va ramane membru al Consiliului Director al bancii, din care vor face parte si alte patru persoane desemnate de OTP Bank pentru care vor fi obtinute autorizarile necesare, a anuntat banca maghiara. Mandatul noului Consiliul Director va fi de patru ani.

OTP Bank a platit, luni, 104 milioane euro in conturile fostilor actionari ai bancii CKB pentru pachetul integral din actiunile bancii din Muntenegru. Banca maghiara a semnat, pe 29 august 2006, un document care consfintea cumpararea actiunilor CKB.

"Dupa finalizarea tranzactiei, noul proprietar va incepe armonizarea sistemelor informatice si va analiza posibilitatea de a lansa noi produse si de extindere a retelei actuale, care cuprinde 33 de sucursale", se arata in comunicat.

Reprezentantii bancii ungare OTP OTP este implicata si in procesul de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), iar castigatorul competitiei va fi anuntat pe 22 decembrie.

CKB este cea mai mare banca din Muntenegru, cu active de 489,6 milioane eur. Banca detine depozite de 403 milioane euro si a acordat imprumuturi de 265,4 miliaone euro pe primele zece luni din 2006. C ota de piata detinuta de CKB este de aproximativ 43% din piata din Muntenegru.

Dupa primele noua luni ale anului, OTP Bank avea active de peste 15 miliarde euro si o cota de piata de aproape 25% in Ungaria, fiind lider pe piata tarii vecine. Banca are, in prezent, o retea de aproape 1.000 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri