Presedintele american Donald Trump a apreciat vineri ca este "foarte jignitor" ca omologul sau francez Emmanuel Macron sa sugereze ca Europa ar trebui sa-si creeze propria armata pentru a se proteja de dusmani potentiali, inclusiv SUA, transmite Reuters.

"Foarte jignitor, dar poate ca Europa ar trebui mai intai sa-si achite contributia corecta fata de NATO, pe care Statele Unite o subventioneaza foarte mult", a scris Trump pe Twitter de indata ce a ajuns in Franta unde se va intalni cu Macron, conform Agerpres.ro.

Presedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat - intr-un interviu difuzat marti de postul de radio Europe 1 - ca Europa nu va putea sa se apere fara ''o armata europeana adevarata'', relateaza AFP.

''Europenii nu vor fi aparati daca nu se decide constituirea unei armate europene adevarate. Fata de Rusia, care este la frontierele noastre si care a aratat ca poate fi amenintatoare (...), trebuie sa avem o Europa care sa se apere singura mai mult, fara sa depinda doar de Statele Unite si intr-o maniera mai suverana'', a pledat seful statului francez in interviul inregistrat luni seara.

Macron citeaza, fara sa numeasca, ''puteri autoritare care reapar si se reinarmeaza la granitele Europei''. El face apel de asemenea la aparare fata de ''China, Rusia si chiar fata de Statele Unite ale Americii'', evocand decizia Washingtonului de a se retrage dintr-un tratat de dezarmare nucleara ce dateaza din anii '80: ''Cine este din aceasta victima principala'', se intreaba el, raspunzand apoi: ''Europa si securitatea sa''

Citeste si:
Comisia Europeana a aprobat recapitalizarea CEC Bank
Comisia Europeana a aprobat...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Top 10 cei mai puternici politicieni din lume... si din Romania