Directorul executiv al grupului farmaceutic Pfizer Inc., Hank McKinnell va primi compensatii de 198 milioane dolari, la parasirea postului, in februarie, potrivit comunicatului companiei.

McKinnell, care va mai ramane la conducerea companiei pana in februarie, va primi 12 milioane dolari pentru incheierea activitatii, doua milioane dolari prima pentru activitatea din 2006, sase milioane dolari in actiuni restrictionate, 18 milioane in alte tipuri de titluri, precum si o compensatie de 78 de milioane dolari, pe care Mc Kinnell nu a ridicat-o si a primit dobanda, timp de 35 de ani, petrecuti in companie.

Directorul executiv al Pfizer primeste suma suplimentar pensiei de 82 de milioane dolari, care fusese anuntata anterior. Compania farmaceutica a facut publica schimbarea din functie a lui McKinnel in iulie, intr-o perioada mai putin fasta pentru actiunile grupului, care este principalul producator de produse farmaceutice din lume. El trebuia sa ocupe aceasta functie pana in februarie 2008.