Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat intr-o conferinta de presa ca grupul PPE va sustine rezolutia referitoare la Romania, scrie G4Media.

”Romania face pasi inapoi in lupta anticoruptie si in ce priveste sistemul judiciar. Justitia este sub presiune. Am vazut oameni batuti de politie, ceea ce este inacceptabil. Guvernul trebuie sa schimbe aceasta directie, valorile UE nu sunt negociabile. Nu exista nici o discutie pe respectarea principiilor fundamentale”, a declarat Weber. Liderul grupului PPE s-a referit la Romania si la Malta ca la exemple negative, afirmand ca lupta anticoruptie trebuie sa continue in cele doua tari.

Intrebat despre o posibila declansare a articolului 7 din Tratatul UE in cazul Romaniei (suspendarea dreptului de vot), Manfred Weber a spus ca ”nimeni nu cere in acest moment declansarea articolului 7. Dar statul de drept este un lucru fundamental, sunt multe de facut in Romania. E greu de imagine ca o tara cu atatea semne de intrebare privind statul de drept va prelua presedintia UE. Premierul Dancila a fost la Parlamentul European si a promis solutii, dar nimic nu s-a intamplat”, a mai spus Weber.

Votarea rezolutiei Parlamentului European a fost convenita de toate grupurile politice, inclusiv socialistii – aliatii politici ai PSD.

Sursa foto: By symbiot / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri