Compania de aeronautica Lockheed Martin Corp a primit un contract militar, in valoare de 931,3 milioane de dolari, pentru modificarea unor aeronave de vanatoare F-16 C/D ce urmeaza a fi livrate Greciei, a anuntat ministerul american al apararii, informeaza Reuters citata de NewsIn.

Contractul guvernamental, privind livrarea a 30 de aeronave F-16 a fost anuntat in urma cu un an. La acel moment, grupul de aviatie Lockheed a estimat ca partea proprie din acest program se ridica la 1,2 miliarde de dolari. Ministerul american al apararii a anuntat ca livrarea a 20 de modele F-16 C Block 52, cu un singur loc si a 10 modele F-16D Block 52, cu doua locuri, va fi facuta conform unui pret stabilit in contract.

Contractul initial a fost semnat pentru componentele ale caror productie dureaza o perioada indelungata, reiese din comunicat. Acest ultim anunt al Pentagonului reprezinta "o alta plata acordata pentru continuarea productiei componentelor de acest tip in cadrul procesului de constructie al aeronavelor", a declarat un purtator de cuvant al Lockheed, Joe Stout.

Grecia va primi aceste aeronave in 2009. Acestea vor servi la suplimentarea flotei grecesti existente de aeronave F-16. Conform acestui contract guvernamental anuntat in luna decembrie 2005, Grecia are o optiune de achizitionare a unui numar suplimentar de 10 aeronave de acest tip. intr-un anunt separat anuntat de ministerul american al apararii, grupul Lockhed Martin a mai primit un contract, in valoare de 379,6 milioane de dolari, pentru modificari privind anumite componente cu o perioada de productie indelungata ale aeronavelor F-22, a anuntat Pentagonul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri