Ambasadorul Finlandei la Bucuresti, Paivi Pohjanheimo, a adus lamuriri in scandalul izbucnit, marti, dupa ce premierul Juha Sipila a spus ca tara sa e pregatita sa preia presedintia UE in locul Romaniei daca e necesar, noteaza Ziare.com.

Aceasta a declarat ca Finlanda, care ne urmeaza in aceasta postura, ar fi pregatita sa preia presedintia daca i s-ar solicita.

"Finlanda nu a luat niciodata in calcul posibilitatea ca Romania sa nu preia presedintia UE. Cand Finlanda a fost intrebata de presa, ipotetic, luni, daca va prelua presedintia UE in cazul in care ar fi solicitata, raspunsul a fost afirmativ. Dar pentru Finlanda este clar ca Romania va prelua responsabilitatile presedintiei UE", a precizat Paivi Pohjanheimo pentru Realitatea.net.

Sipila a anuntat, marti, ca guvernul sau e dispus sa preia functia in cazul in care Romania va solicita un schimb de mandat la presedintia rotativa a UE anul viitor.

Finlanda e programata sa preia presedintia UE de la Romania la 1 iulie 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri