Guvernul britanic a aprobat, miercuri, dupa o sedinta maraton, acordul pentru Brexit, de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut joi o reactie pesimista in legatura cu acordul cu Brexit, iar ministrul britanic pentru Brexit a demisionat, in semn de protest, scrie Digi24.

„Daca nu as fi fost sigur ca negociatorii au facut tot ce au putut, nu as fi aprobat formalizarea acordului. Stiam de la bun inceput ca Brexitul va fi o situatie pierdere-pierdere si nu impartasasesc entuziasmului Theresei May”, a declarat, in urma cu putin timp, presedintele Consiliului European.

Alaturi de Donald Tusk s-a aflat si Michel Barnier, negociatorul-sef al Uniunii Europene, care a recunoscut ca mai sunt multe de facut.

Cel mai probabil, liderii se vor reuni pe 25 noiembrie, intr-un Consiliu European extraordinar, pentru a aproba acordul. La randul sau, guvernul britanic a aprobat miercuri seara acordul pentru Brexit, dupa o sedinta extraordinara care a durat 5 ore.

Pentru Romania, cel mai important punct al acordului este cel legat de drepturile cetatenilor. Dupa Brexit, cele trei milioane de europeni din Marea Britanie, care locuiesc si lucreaza legal, isi pastreaza drepturile pe care le au in acest moment.

Ministrul britanic pentru Brexit a demisionat

Ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, si-a dat demisia joi in semn de protest fata de acordul prim-ministrului Theresa May pentru iesirea din UE, relateaza Reuters.

„Regret sa anunt ca, dupa reuniunea guvernului de ieri (miercuri - n.r.) privind acordul pentru Brexit, trebuie sa demisionez”, a postat pe Twitter Dominic Raab, scrie Digi24.

Raab a spus ca planul Theresei May ameninta integritatea Marii Britanii. El a mai afirmat ca aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relatii, care vor prejudicia grav a doua faza a negocierilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri