Viitoarea misiune a Rusiei catre Luna va include si o verificare a faptului daca SUA au ajuns intr-adevar pe Luna in 1969, a declarat sambata seful agentiei spatiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Raspunzand unei intrebari daca NASA a aselenizat intr-adevar in urma cu cinci decenii, Dmitri Rogozin a declarat intr-o inregistrare video postata pe Twitter ca agentia rusa ''si-a stabilit ca obiectiv sa zboare si sa verifice daca au fost acolo sau nu'', scrie Agerpres. In timp ce vorbea, Rogozin zambea superior si ridica din umeri, remarca dpa, care noteaza ca teoriile conspiratiei legate de aselenizarea americanilor sunt un lucru comun in Rusia.

Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a pasit pe luna in iulie 1969, in plina ''cursa spatiala'' in cadrul Razboiului Rece dintre Statele Unite si Uniunea Sovietica. In anii '70 ai secolului trecut, Uniunea Sovietica a renuntat la programul sau spatial, dupa ce patru rachete destinate sa ajunga pe Luna au explodat.

Anul trecut, Rusia a fost de acord sa coopereze cu NASA pentru a crea o statie spatiala care sa orbiteze Luna. Statia, numita Deep Space Gateway, va fi construita dupa modelul actualei Statii Spatiale Internationale (ISS), care orbiteaza Pamantul, a anuntat Roscosmos anul trecut.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"