Politia franceza antirevolta s-a luptat pur si simplu sambata cu protestatarii asa-numiti "Vestele galbene" pe strazile din Paris, in al treilea weekend de proteste impotriva costului ridicat al vietii care reprezinta una dintre cele mai grave provocari pentru presedintia lui Emmanuel Macron, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

La Paris, politia a anuntat ca a arestat peste 265 de persoane, in timp ce aproape 100 au fost ranite dupa ce protestatarii au aruncat cu proiectile in politisti, au incendiat masini si au spart vitrinele magazinelor. In anumite zone, grupuri de barbati mascati umblau liberi, spargand geamurile unei dube a politiei cu bare de metal si dand foc la cauciucuri.

Politia a folosit grenade asurzitoare, gaze lacrimogene si un tun cu apa impotriva protestatarilor pe bulevardul Champs-Elysees si in alte locuri din oras, precum Opera si Piata Bastiliei. Peste o duzina de statii de metrou au fost inchise.

"Suntem in stare de insurectie, nu am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat Jeanne d'Hauteserre, primarul celui de al VIII-lea district al Parisului, din apropiere de Arcul de Triumf, pentru BFM TV.

Sambata, unii au aruncat cu proiectile in Arcul de Triumf, strigand "Macron demisioneaza" si mazgalind pe monument "Vestele galbene vor triumfa".

Prim-ministrul Edouard Philippe si-a exprimat dezamagirea: "Sunt socat de atacurile asupra simbolurilor Frantei. Suntem angajati in dialog, dar si in respectarea legii".

Alti protestatari au zdrobit vitrinele unor magazine precum cele ale marcilor Chanel, Apple Inc si Dior, unde protestatarii au instalat un placaj din lemn cu mesajul "Merry Mayhem" (Dezordine fericita).

Oficiali de securitate s-au inchis in Ministerul de Interne pentru discutii pentru solutionarea crizei timp de mai multe ore in timpul dupa-amiezii. Ciocnirile din Paris au inceput dimineata devreme, in contextul preocuparilor ca grupurile de extrema dreapta si extrema stanga infiltreaza miscarea "Vestelor galbene".

Politia urmareste "grupuri violente radicale" care sunt bine pregatite si se deplaseaza dintr-un loc in altul, a declarat adjunctul ministrului de interne, Laurent Nunez.

Proteste au izbucnit in mai multe orase din Franta, de la Charleville Mezieres in nord-est la Marsilia in sud. In orasul Nisa, camioane au blocat accesul pe aeroport.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri