Presedintele rus Vladimir Putin a declarat sambata ca este "cu adevarat necesar" sa aiba "o intalnire adevarata cu Donald Trump", exprimandu-si regretul ca presedintele american a anulat intalnirea lor prevazuta in marja summitului G20 de la Buenos Aires, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"Este pacat ca nu reusim sa avem o intalnire adevarata. Consider ca ea este cu adevarat necesara", a declarat Vladimir Putin in cadrul unei conferinte de presa, adaugand: "Sper ca ne vom putea intalni cand partea americana va fi pregatita".

"Chestiunile pe care trebuie sa le discutam sunt foarte importante. Este vorba inainte de toate de chestiunile de stabilitate strategica si apoi sunt aspectele legate de problema neproliferarii armelor de distrugere in masa", a mai spus el.

Presedintele american a surprins pe toata lumea joi, inainte de debutul G20, anuland o intalnire prevazuta cu Vladimir Putin. El si-a explicat decizia prin escaladarea tensiunilor declansata de Moscova impotriva Ucrainei.

Cei doi lideri si-au incrucisat drumurile timp de doua zile la Buenos Aires, in cursul unei reuniuni a liderilor principalelor economii mondiale. Vladimir Putin a dat asigurari ca au discutat in marja summitului despre criza ucraineana.

"Am discutat in picioare. Am raspuns intrebarilor sale legate de incidentul din Marea Neagra", cand fortele ruse au capturat duminica trei nave ucrainene si echipajele lor, a spus presedintele rus.

"El are punctul sau de vedere asupra acestei chestiuni, eu il am pe al meu. Dar l-am informat" despre ceea ce s-a intamplat, a spus Putin.

Casa Alba a precizat, la randul ei, ca "asa cum este obiceiul la evenimentele multilaterale, presedintele Trump si Prima Doamna au avut un anumit numar de conversatii informale in cursul dineului (vineri seara), inclusiv cu presedintele Putin".

Donald Trump se afla sub presiune in SUA din cauza unei anchete tot mai amenintatoare privind o eventuala complicitate cu Rusia in timpul campaniei sale pentru alegerile prezidentiale, comenteaza AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri