Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat miercuri la finalul intalnirii de la Bruxelles cu guvernul Dancila ca ministrii romani sunt foarte bine pregatiti pentru preluarea presedintiei rotative a UE de la 1 ianuarie. Juncker a spus ca ”mai exista unele divergente intre Comisia Europeana si Romania in privinta statului de drept, dar asta tine de relatia bilaterala, nu priveste presedintia rotativa a UE”.

”Raman convins ca inainte de finalul mandatului acestei Comisii Europene (jumatatea anului 2019 – n.red.) vom fi primit Romania ca membru Schengen. Mai sunt eforturi de depus, dar vom obtine acest rezultat”, a mai spus seful Comisiei Europene intr-o conferinta de presa comuna cum premierul Viorica Dancila si comisarul european Corina Cretu, noteaza G4Media.

Intrebat despre intentia Romaniei de a contesta raportul MCV, Jean Claude Juncker a spus ca ”intentia mea e ca Romania sa devina membru al spatiului Schengen. Am lucrat de ambele parti pentru a imbunatati pregatirea Romaniei la spatiul Schengen si nu as vrea sa imi inchei mandatul fara ca Romania sa devina membru dar mai sunt eforturi de facut. As vrea ca Romania sa aduca bunul simt romanesc in procesul european”.

Si premierul Viorica Dancila a vorbit in conferinta de presa despre presedintia UE: ”Am vorbit despre cooperarea intre guvernul Romaniei si comisia Europeana, dar am prezentat si prioritatile preseditiei rotative inceand de la 1 ianuarie 2019. Am reiterat faptul ca Romania isi doreste o presedintie ambitioasa dar si realista. A avea macar acord politic pe cadrul financiar multianual. Realista, pentru ca stim ca Romania va avea rol de mediator, deci trebuie sa obtinem un consens pe dosare importante. Asteptam cu mare nerabdare prezenta Colegiului comisarilor la Bucuresti pentru a putea discuta mult mai aplicat pe fiecare dosar”.

Comisarul Corina Cretu a urat ”mult noroc” guvernului Romaniei si a spus ca ”noi toti ne-am mobilizat la toate nivelurile sa sustinem autoritatile romane in asigurarea succesului presedintiei rotative”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri