Divizia asiatica a asiguratorului francez AXA, a doua mare companie europeana de asigurari, va cumpara divizia de asigurari de viata din Hong Kong a elvetienilor de la Winterthur, cu 311 milioane dolari australieni (243 milioane dolari SUA), informeaza NewsIn.. Achizitia diviziei de asigurari de viata din Hong Kong a Winterthur de catre AXA face parte din strategia grupului francez, de accelerare a expansiunii in Asia.

Potrivit oficialilor AXA, citati de International Herald Tribune, achizitia va insemna un plus de 2,7 miliarde de dolari Hong Kong (347 milioane dolari SUA) in prime brute subscrise, pentru compania franceza. Preluarea Winterthur Hong Kong de catre AXA Asia Pacific face parte dintr-o intelegere semnata in iunie, in urma careia AXA a cumparat compania de asigurari Winterthur de la grupul financiar elvetian Credit Suisse.

AXA Asia isi va intensifica operatiunile in Hong Kong, de unde provin circa jumatate din veniturile companiei, si intentioneaza sa isi sustina dezvoltarea prin extindere si in alte regiuni ale Asiei. AXA a cumparat deja diviziile de asigurari a National Australia Bank din Hong Kong si Indonezia pentru 575 milioane dolari australieni si a primit, recent, aprobarea, de a deschide o societate mixta de asigurari in India.

"Achizitia Winterthur Hong Kong de catre AXA este extrem de logica, datorita beneficiilor financiare ale acesteia. Prin aceasta preluare, AXA va intari sinergia dintre subsidiarele sale din regiune si isi va spori forta de vanzari si calitatea produselor", a comentat analistul bancii de investitii Goldman Sachs, Ryan Fisher, citat de International Herald Tribune.

Consiliul de Administratie al AXA a acordat subsidiarei Asia Pacific permisiunea de a urmari in continuare oportunitati de achizitii in Asia, ca parte a unei intelegeri semnate cu ocazia preluarii diviziilor de asigurari ale National Australia Bank. in luna august 2006, AXA a anuntat ca profitul sau la sase luni a crescut cu 24% fata de perioada similara a anului precedent, atingand valoarea de 304 milioane dolari australieni, ca urmare a cresterii vanzarilor de produse investitionale si de pensie.

Achizitia de pe piata de asigurari din Hong Kong va insemna o crestere cu 3% a cotei de piata in regiune a companiei franceze, pana la nivelul de 7%, a declarat, citat de International Herald Tribune, directorul executiv al AXA, Andrew Penn.

Winterthur dispune, in Hong Kong de 160 de consultanti financiari, 240 de agenti de vanzari si de 140 de agenti specializati in produse de sanatate, care se vor adauga celor 3.100 de agenti de vanzari ai AXA Asia din Hong Kong. De asemenea, Winterthur detine divizii de asigurari in Indonezia si Taiwan, precum si o participatie la una din principalele companii chineze de asigurari.

La sfarsitul lunii iunie a anului curent, AXA Asia administra, in Hong Kong, active in valoare de 51,6 miliarde dolari, in crestere cu 7,5% fata de primele sase luni ale anului 2005. in august 2005, AXA a infiintat o societate mixta, in parteneriat cu Bharti Enterprises, proprietarul celei mai mari retele de telefonie mobila din India, pentru a profita de oportunitatile oferite de economia indiana, aflata in plnia expansiune. Cresterea economica a Indiei a fost, in medie, de 8%, in ultimii trei ani.

Oficialii AXA Asia au mai declarat ca intentioneaza sa achizitioneze si divizia de asigurari de viata din Indonezia a Winterthur si ca vor lua in curand o decizie in privinta diviziei similare din Taiwan a asiguratorului elvetian.

Acordul de achizitie dintre AXA Asia si Winterthur Hong Kong prevede posibilitatea unei ajustari a pretului de cumparare a companiei, in functie de performantele economice inregistrate de aceasta pana in 2009. AXA Asia va cere, in luna aprilie a anului viitor, aprobarea actionarilor companiei in privinta acestei achizitii.

AXA este unul dintre liderii mondiali in domeniul produselor de protectie financiara si a inregistrat, in primele noua luni din 2006, o cifra de afaceri de 59 miliarde euro. in 2005, cifra de afaceri a AXA a atins valoarea de 72 miliarde euro.

in 2005, grupul elvetian de asigurari Winterthur a inregistrat o cifra de afaceri de 28,33 miliarde franci elvetieni, cu 5,2% mai mult decat in 2004 si un profit net de 1,06 miliarde franci elvetieni, in crestere cu 51,8% fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri